Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

Covid19 voordeel:

Aanmelden en vandaag beginnen met het thuisdeel! De 10 dagen kalender regeling is komen te vervallen tot 01-04-21. Dat betekent dat u zich thuis niet hoeft te vervelen en wel al vast het eerste deel van de E-learning thuis mag afronden ruim voordat het tweede deel van de cursus begint. Klik hier voor onze CORONA Special.

CBR-logo

Tot en met dinsdag 9 februari geen examens en toetsen

 

Beste opleider,

De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Deze maatregel tegen corona zou eerst duren van 15 december tot en met 19 januari. Die periode is uitgebreid door het besluit van het kabinet om de lockdown te verlengen.

Hierdoor komen nog eens bijna 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 190.000 uit de periode van 15 december tot en met 19 januari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder extra kosten worden ingehaald. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met 15 mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt.

Plekken voor nieuwe examens, toetsen en rijtesten kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 17 mei. Heeft u al examens gekocht voor de periode van 10 februari tot en met 15 mei, kunt u die behouden.

Theorie-examen vanaf 1 maart
Maakt u voor uw leerling een reservering voor een theorie-examen vanaf 1 maart? Dan moet deze leerling u hiervoor eerst nog machtigen als het gaat om de categorieën auto, motor en bromfiets. Met de machtiging geeft de kandidaat toestemming om in zijn naam een theorie-examen te reserveren.

Informatie klanten
De klanten van wie de examens, toetsen en rijtesten niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Medische beoordeling gaat door
De verlengde lockdown geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95
Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95).

Geld terug voor betaalde examens in verlengde lockdown
Als voor examens en rijtesten in de verlengde lockdownperiode geld van uw rekening-courant is gehaald, betalen we dat terug. Dat geldt ook voor de gereserveerde plekken waaraan u nog geen naam van een kandidaat heeft gekoppeld.

Gekochte naamloze blokken in verlengde lockdown
De gekochte naamloze examenplekken in de periode tot en met 19 januari zijn door het CBR al teruggenomen. De gekochte naamloze examenplekken in de periode van 20 januari tot en met 9 februari worden ook teruggenomen.

Verschil in examengeld
Als u uitgestelde examens uit 2020 opnieuw reserveert in 2021, betaalt u het bedrag van 2021. Het verschil met het bedrag van 2020 krijgt u terugbetaald. Dit geldt ook als u uitgestelde examens uit 2020 opnieuw hebt gereserveerd in het verlengde deel van de lockdownperiode van 20 januari tot en met 9 februari.

Veranderen
Gereserveerde examens in de verlengde lockdownperiode tot en met 9 februari kunt u wél inzien, maar u kunt er niets mee doen. Gereserveerde examens in de periode vanaf 10 februari kunt u wél veranderen.

Versoepelingen in TOP internet
Om het plannen voor u als opleider makkelijker te maken, gelden voor de periode tot en met 9 februari de volgende versoepelingen in TOP internet:

Praktijkexamens en toetsen B, BE, A, AM2 en AM4

  • Gekochte naamloze blokken in de periode vanaf 10 februari kunt u kosteloos annuleren.
  • Al op naam gereserveerde examens in de periode vanaf 10 februari kunt u kosteloos annuleren. Bijvoorbeeld als u nu al weet dat uw kandidaat niet op tijd rijvaardig zal zijn.
  • Uitstelexamens kunt u reserveren op de speciale uitstelplekken, maar ook op uw eigen naamloze plekken.
  • Kandidaten van uitgestelde examens kunt u wisselen met kandidaten van niet-uitgestelde examens.
  • Voor de 1e B-examens hoeven gekochte naamloze blokken pas 14 dagen tevoren op naam te zijn gezet. Voor de overige examens hoeft dat pas 7 dagen tevoren.

Theorie-examens B, A en AM

  • Voor gereserveerde examens in de periode van 10 tot en met 20 februari is annulering door opleiders mogelijk met terugbetaling van het examengeld. Dat gaat via dit formulier.

Rijtesten

  • Uitgestelde rijtesten kunt u reserveren op de speciale uitstelplekken.
  • Als u gemaakte reserveringen voor rijtesten wilt veranderen die u niet zelf kunt doorvoeren in TOP internet, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Praktijkexamens CCV
Bij de verlengde lockdown blijft voor de CCV-praktijkexamens dezelfde methodiek gelden als bij de huidige lockdown.

Nascholingscursussen (code 95)
De voor nascholingscursussen en praktijktoetsen gecertificeerde opleiders ontvangen hierover een aparte mail op 13 januari.

Vragen?
Heeft u nog vragen, bel dan onze Klantenservice via 088 227 29 00 (uitsluitend voor opleiders).

We bieden onze excuses aan voor het ongemak en hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

CBR

CBR-logo

Tot en met 19 januari geen examens en toetsen

 

Beste opleider,

In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown gaan per dinsdag 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’.

Deze situatie duurt in ieder geval tot en met 19 januari. Het gaat voor de komende 5 weken om ca. 190.000 examens, toetsen en rijtesten. Alle examens kunnen zodra dat weer veilig kan zonder extra kosten worden ingehaald. Om hamsteren te voorkomen zijn de reserveringswebsites van het CBR sinds maandagmiddag tijdelijk dichtgezet.


Informatie

Kandidaten die deze week een examen, toets, rijtest of cursus zouden doen, krijgen vanavond nog bericht van het CBR. Later deze week ontvangen de andere kandidaten ons bericht. We verzoeken u ook om uw kandidaten en instructeurs te informeren.

Medische beoordeling gaat door

De afgelasting geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. Sinds de zomer krijgen de meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling weer op tijd een reactie. Wel zien we dat het door de huidige coronasituatie lastig kan zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.


Nieuw theorie- en praktijkexamen inplannen

U kunt een nieuw theorie- of praktijkexamen inplannen op de dag nadat het eigenlijke examen zou plaatsvinden.


Theorie-examen na 1 maart 2021

Plant u een nieuw theorie-examen in voor uw leerling na 1 maart 2021. Dan moet deze leerling u hiervoor eerst nog machtigen. Dit geldt voor theorie-examens auto, motor en bromfiets die vanaf 1 maart 2021 worden afgenomen. Met de machtiging geeft de kandidaat toestemming om in zijn naam een theorie-examen te reserveren.


Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95). Of er een extra verlenging komt, is nu niet bekend. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is, delen we deze.


Nascholingscursussen (code 95)
Vanaf dinsdag 15 december kunnen geen praktijktoetsen en praktijktrainingen voor de code 95 meer verzorgd worden. Deze maatregel sluit aan bij het stopzetten van de rij-examens. Vanaf woensdag 16 december 2020kunnen geen theoriecursussen voor de code 95 verzorgd worden. Dit in verband met de sluiting van de scholen. 

Op dinsdag 15 december is TOP voor de registratie van praktijktoetsen en nascholingscursussen bereikbaar. U kunt dan de toetsen en cursussen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden verwerken. Let op: vanaf morgenavond 15 december 2020, 22.00 uur is het registreren van resultaten niet langer mogelijk.


Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, bel dan onze Klantenservice via 088 227 29 00 (uitsluitend voor opleiders).

We bieden onze excuses aan voor het ongemak en hopen op uw begrip.

 

CBR-logo

 

Stopzetten registratie toetsen en nascholingscursussen code 95

 

Beste opleider,

Tijdens de persconferentie van maandag 14 december 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben effect op de praktijktoetsen en de nascholing voor de code 95.

Stopzetten praktijktoetsen en praktijktrainingen
Vanaf dinsdag 15 december 2020 kunnen geen praktijktoetsen en praktijktrainingen voor de code 95 meer verzorgd worden. Deze maatregel sluit aan bij het stopzetten van rij-examens.

Stopzetten theoriecursussen
Vanaf woensdag 16 december 2020kunnen geen theoriecursussen voor de code 95 verzorgd worden. Deze maatregel sluit aan bij de sluiting van de scholen.

Hoelang deze maatregelen gelden is nog niet bekend. Op dinsdag 12 januari 2021 volgt een nieuwe persconferentie en verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven.

Registratie in TOP internet

Vandaag is TOP ter voorbereiding tijdelijk gesloten geweest. Morgen is TOP voor de registratie van praktijktoetsen en de nascholingscursussen weer bereikbaar. U kunt dan de toetsen en cursussen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden verwerken. Let op: vanaf morgenavond 15 december 2020, 22.00 uur, is het registreren van resultaten niet langer mogelijk.

Opgeknipte en e-learningscursussen

Kunt u het tweede/klassikale dagdeel niet binnen de 10-dagen termijn afronden? Dan mag u dit uitstellen tot 1 april 2021. Dan hoeft u hiervoor niets te doen.

Hoe verder?

Het stopzetten van praktijktoetsen en nascholingscursussen is een vervelende maatregel die ons allemaal hard treft. Wij houden u via www.cbr.nl en TOP internet op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Mocht u nog vragen hebben over het voorgaande, dan kunt u altijd contact opnemen met uw examenmanager of met onze Klantenservice via 088 227 77 00.

Met vriendelijke groet,
CBR

Covid19 voordeel:

Aanmelden en vandaag beginnen met het thuisdeel! De 10 dagen kalender regeling is komen te vervallen tot 01-04-21. Dat betekent dat u zich thuis niet hoeft te vervelen en wel al vast het eerste deel van de E-learning thuis mag afronden ruim voordat het tweede deel van de cursus begint. Klik hier voor onze CORONA Special.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | zoekmachine marketing dotsolutions