Code95 Cursussen

Rijbewijs D

De totale opleiding voor het D rijbewijs bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. Voor de theorie zijn er twee delen. Deel 1 (verkeer en techniek) en deel 2 (administratie en overige zaken). Daarnaast maak je een aanvullend theorie-examen (dit is deel 3) dat bestaat uit drie cases op het gebied van administratie en overige zaken. Je maakt hiervoor 45 meerkeuzevragen. Het resultaat van de gehele theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Bij ons leer je de theorie onder begeleiding van een zeer ervaren buschauffeur. Zijn praktijkgerichte voorbeelden sluiten goed aan bij het examen bij het CBR. Leer van zijn kennis en ervaring, slaag voor het theorie-examen en ga met een goede basis naar je eerste rijles.

De praktijk

Tijdens de rijlessen krijg je, onder begeleiding van een ervaren instructeur, ervaring met het rijden op de openbare weg, je leert de bijzondere verrichtingen en creëert uiteindelijk een vloeiende rijstijl. Onze instructeur coacht je zodat je snel zelfstandig kunt rijden.

Praktische toets

Bij het rijbewijs D zijn de praktische toets en toets besloten terrein verplichte onderdelen.

Tijdens de praktische toets laat je zien hoe vaardig je bent met zaken als het vastzetten van lading/koffers, fysieke belasting tijdens de werkzaamheden, voorkomen van criminaliteit en illegaliteit, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties en het reageren op wensen, behoeften en gedragingen van passagiers. De praktische toets bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Toets besloten terrein

Tijdens de toets besloten terrein moeten een aantal manoeuvres binnen bepaalde afmetingen en tijd worden uitgevoerd. Hiermee wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getraind en gecertificeerd. De toets besloten terrein bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte.

Rijlessen

Het wisselt hoeveel lessen iemand nodig heeft om het D rijbewijs te halen. De rijlessen worden in blokken van 3 lessen (3 uur totaal) gegeven. Je krijgt ervaring met het rijden met een bus, leert de bijzondere verrichtingen en kan uiteindelijk vloeiend bochten nemen. Een ervaren instructeur coacht je zodat je snel zelfstandig kunt rijden.
Heb je je C rijbewijs en een paar jaar rijervaring, dan zul je wat minder lessen nodig hebben om je D rijbewijs te halen.

Bij C95.nl krijg je

  • Een rij-instructeur die je coacht en begeleidt tijdens de rijlessen
  • Praktijkgerichte lessen
  • Oefenen met veel voorkomende situaties
  • Flexibele rijlestijden
  • Betaling in termijnen mogelijk

Gebruik ons contactformulier voor vragen

Scroll naar boven
Begin gesprek
Meer weten? Vraag het mij!
Hallo. We helpen je graag verder via Whatsapp. Stel je vraag of deel je ervaring met ons.