Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

Cursus Het Nieuwe Rijden voor beroepschauffeurs

Voor deze cursus zijn wij SOOB gecertificeerd opleider!

Vrachtauto's en bussen worden steeds verbeterd en geleverd met nieuwe opties; meer mogelijkheden; meer vermogen; hoger motorkoppel met lager toerental, etc. etc. De omgeving van de beroepschauffeur heen verandert.

De chauffeur die met deze voertuigen werkt, wordt meestal geacht hierop te anticiperen. Dat dit vaak niet optimaal gebeurt, ondervinden wij telkens weer tijdens onze cursussen: Rijvaardigheden en rijstijl is de chauffeur vaak jaren geleden aangeleerd, tijdens het volgen van rijlessen. Automatismen en patronen veranderen niet vanzelf.

De grote winst die Commection met de cursus Het Nieuwe Rijden behaalt, ligt precies hierin: Het positief beïnvloeden van het geautomatiseerde rijgedrag van een chauffeur, met als doel: minder brandstof verbruik, minder stress, meer rijcomfort en dat allemaal zónder tijdsverlies. Vooral wanneer we dat laatste doel behalen, zijn vele chauffeurs aangenaam verrast: voor iedereen prettig dus, dit Nieuwe Rijden; Stapt u in! 

Hoe ziet de cursus Het Nieuwe Rijden er uit?

De cursus Het Nieuwe Rijden duurt een hele dag en start op een door u gewenste lokatie. Per instructeur mogen er 2 chauffeurs deelnemen.

Iedere chauffeur rijdt 's morgens ongeveer 75 minuten een traject, welke langer moet zijn dan 50 km. Na afloop van deze rit worden brandstofverbruik, gemiddeld brandstofverbruik, gemiddelde rijsnelheid, uiteindelijke rijtijd en gereden kilometers genoteerd. Aan de hand van deze gegevens gaan we het theoretisch gedeelte in, waarin we dieper ingaan op de moderne techniek van zware voertuigen en hoe je deze maximaal kunt benutten.

Na de lunch rijden de chauffeurs dezelfde route die zij 's morgens reden. Nu zullen zij de tips van de instructeur en hetgeen er besproken is in het theorie gedeelte toepassen. De gegevens van deze rit en de eerdere gegevens worden naast elkaar gelegd en vergeleken. Vaak blijkt dat er naast brandstofbesparing, zelfs tijdswinst is geboekt. Juist dit laatste werkt overtuigend en zorgt veelal voor het behouden van deze nieuw ervaren rijstijl.

Het Nieuwe Rijden in E-learning

Sinds juni 2015 bieden wij het theoriegedeelte van de cursus aan middels E-learning. Je beslist zelf wáár en waneer je het 4 uur durende theoriegedeelte volgt; tijdens je rit in het buitenland of juist lekker thuis op de bank. Inloggen in onze E-learning omgeving kan via de link op onze website. U dient thuis het 4 uur durende theoriegedeelte gevolgd te hebben, alvorens u deel kunt nemen aan het praktijkgedeelte. De duur van dit tweede gedeelte van de cursus is 3 uur. Bij aanvang van het praktijkgedeelte wordt het theoretische gedeelte getoetst. De periode tussen het volgen van de theorie via E-learning en het praktijkgedeelte, mag maximaal 10 dagen beslaan.

Wat kost een cursus Het Nieuwe Rijden?

Deze cursus kan vanaf uw eigen locatie!

De kosten voor de reguliere cursus Het Nieuwe Rijden bieden wij aan vanaf € 227,50 per deelnemer. Hierin zijn inbegrepen aan- en afmelding bij CCV voor de vakbekwaamheidspunten.

Wil je het theoretisch gedeelte via E-learning volgen, dan berekenen wij geen meerprijs. Wij komen dan alleen voor het 3 uur durende tweede deel van de cursus bij u op locatie.

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Belangrijk is dat u zelf zorg draagt voor een voertuig voorzien van boordcomputer om alle gewenste gegevens zoals brandstofverbruik, gereden tijd, gereden kilometers en duur van de rit te noteren. Mocht dit niet lukken, informeer ons daar dan over.

Deze praktijkdag telt voor 7 punten mee op weg naar uw Code95.

Het Nieuwe Rijden kan, net als de cursus LZV starten vanaf uw eigen standplaats. Wel dient er op de lokatie een zaaltje met beamer beschikbaar te zijn. De cursus is het meest efficiënt in te zetten bij deelname van 2 beroepschauffeurs en kan met eigen voertuig uitgevoerd worden. Dit voertuig dient voorzien te zijn van een boordcomputer waarop brandstof verbruik, gereden afstanden en gereden kilometers kunnen worden afgelezen. 

Offerte aanvragen Direct aanmelden

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | internet marketing dotsolutions