Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

LZV chauffeur

Als LZV chauffeur moet u in het bezit zijn van het CCV certificaat. Zonder dit certificaat mag u geen lange zware voertuigen besturen. Deze cursus kunt u ook volgen om punten voor de code 95 te ontvangen. 

De opleiding

De LZV opleiding behandeld meerdere aspecten over het besturen van lange en zware voertuigen. De aspecten zijn onder verdeeld in theorie en praktijk. Onder theorie valt bijvoorbeeld ook de wetgeving van het verkeer. Ook wordt uitgelegd hoe u het beste een route kunt kiezen, hoe u een brandstof besparende rijstijl aanneemt en wat u moet doen als er en verkeersongeval optreedt. Het theoriegedeelte wordt geëxamineerd door middel van een mondeling examen. Hierin wordt gevraagd naar uw kennis over de regelgeving en voertuigeisen. 

Praktijkgedeelte

De praktische onderwerpen die behandeld worden hebben betrekking op de handelingen die u als LZV chauffeur uit moet kunnen voeren. Denk hierbij aan het controleren van de lading, een veilige rituitvoering, storingen kunnen oplossen en het uitvoeren van bijzondere manoeuvres. Daarnaast moet u een praktijkexamen uitvoeren van 90 minuten. Hierbij wordt gekeken naar de opgedane theoretische en praktijk kennis.

Opleidingsmogelijkheden

Bij ons kunt u de opleiding op twee manieren volgen: regulier of e-learning. De reguliere manier bestaat uit één theorie dag en een praktijkdag. De praktijk bestaat ook uit het rijexamen zelf. De e-learning is de oplossing voor iedereen die niet twee dagen kan vrij plannen. De theorie is dan namelijk online te volgen wanneer het u uitkomt. Dan hoeft u nog maar één dag vrij te zijn om het praktijk gedeelte uit te voeren. Meer informatie over de e-learning vindt u hier

Volg de opleiding

Wilt u als LZV chauffeur de opleiding volgen of wilt u de opleiding volgen voor uw code 95? Lees meer informatie hier en meld u direct aan. Als u nog vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | Website door Webba