Code95 Cursussen

Het Nieuwe Rijden

Vrachtauto’s en bussen worden steeds geavanceerder; meer mogelijkheden, meer vermogen, hoger motorkoppel met lager toerental. De omgeving van de beroepschauffeur verandert en je moet hier op kunnen anticiperen. Tijdens onze cursussen ondervinden we regelmatig dat een aangeleerde rijvaardigheid en rijstijl moeilijk te veranderen is. Onze cursus Het Nieuwe Rijden doorbreekt deze patronen en leert een nieuw automatisme aan.

Hoe ziet de cursus Het Nieuwe Rijden er uit?

De cursus Het Nieuwe Rijden duurt een hele dag en start op een voor jou wenselijke locatie. Per instructeur mogen er 2 chauffeurs deelnemen.

Iedere chauffeur rijdt ’s morgens ongeveer 75 minuten een traject, wat langer moet zijn dan 50 km. Na afloop van deze rit worden brandstofverbruik, gemiddeld brandstofverbruik, gemiddelde rijsnelheid, uiteindelijke rijtijd en gereden kilometers genoteerd. Aan de hand van deze gegevens gaan we het theoretisch gedeelte in, waarin we dieper ingaan op de moderne techniek van zware voertuigen en hoe je deze maximaal kunt benutten.

Na de lunch rijden de chauffeurs dezelfde route die zij ’s morgens reden. Nu zullen zij de tips van de instructeur en het geleerde van het theoriegedeelte toepassen. De gegevens van deze rit en de eerdere gegevens worden naast elkaar gelegd en vergeleken. Vaak blijkt dat er naast brandstofbesparing ook tijdwinst is geboekt! Een goede motivatie om die nieuw ervaren rijstijl te behouden.

Tijdens de theorie worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Brandstofbesparende rijstijl
  • Voertuig en chauffeur
  • Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik
  • Moderne rijtechnieken
  • Milieu effecten

Het Nieuwe Rijden is het positief beïnvloeden van het geautomatiseerde rijgedrag van een chauffeur, met als doel; minder brandstofverbruik, minder stress en meer rijcomfort. En dat alles zonder tijdverlies. Stap je in bij C95nl?

Cursuslocatie Het Nieuwe Rijden

De cursus Het Nieuwe Rijden kan starten vanaf je eigen standplaats. De cursus is het meest effectief bij deelname van 2 beroepschauffeurs en kan met eigen voertuig worden uitgevoerd. Dit voertuig moet voorzien zijn van een boordcomputer waarop brandstof verbruik en gereden kilometers kunnen worden afgelezen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Subsidiemogelijkheid

Voor deze opleiding zijn SOOB-subsidie mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie

Vakbekwaamheid Code 95

De 7 cursusuren van deze cursus tellen mee in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs.

Gebruik ons contactformulier voor vragen

Scroll naar boven
Begin gesprek
Meer weten? Vraag het mij!
Hallo. We helpen je graag verder via Whatsapp. We zijn ma t/m vrij bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Stel je vraag of deel je ervaring met ons.