LZV certificaat

Om met een LZV (lang, zwaar voertuig) te mogen rijden moet je in het bezit zijn van een certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen. Ben je een ervaren chauffeur met 5 of meer jaren relevante ervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE inclusief geldige Code 95, dan kun je je werkervaring gaan vergroten door het LZV certificaat te gaan behalen.

Volg je een reguliere dagcursus dan doe je vaak de volgende dag examen. Je hebt 2 dagen nodig om het certificaat te behalen.

Cursus LZV in combinatie met e-learning

C95.nl biedt de cursus LZV aan in combinatie met e-learning. Onze e-learning sluit heel goed aan op de eisen van het examen en is een praktische oefencursus waar alle belangrijke onderwerpen en regels worden besproken. Met de kennis uit de e-learning stap je met een instructeur achter het stuur en volg je een praktijkgedeelte.

Het grote voordeel is dat je op de cursusdag in de ochtend het praktijkdeel voor de Code 95 rijdt. Samen met de e-learning is dit goed voor 7 Code 95 punten. In de middag ga je op voor het LZV examen bij het CBR. Hoe mooi is dat! Alles op 1 dag afronden; je 7 code 95 praktijkpunten en, bij positief resultaat, je LZV certificaat.

Cursuslocatie LZV

De cursus LZV kan starten vanaf een van onze cursuslocaties maar ook vanaf je eigen standplaats. De cursus kan met eigen voertuigcombinatie worden uitgevoerd.

Examen

LZV examen met CCV-examinator
Het LZV examen volgt òf de dag aansluitend op de cursusdag, òf ’s middags na het praktijkdeel (als je gekozen voor de theorie via e-learning). Dit examen wordt afgenomen door een CCV-examinator en neemt 2,5 uur in beslag. Bij het praktijkexamen begint een CCV-examinator met de theorie, waarna een praktijk deel uitgevoerd wordt. Aansluitend aan het praktijkgedeelte hoor je de uitslag van het examen. De 7 punten voor de Code 95 ontvang je ook als je niet slaagt voor het LZV examen.

Subsidiemogelijkheid

Voor deze opleiding zijn SOOB-subsidie mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie.

Vakbekwaamheid Code 95

De 7 cursusuren van deze cursus tellen mee in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs.

Gebruik ons contactformulier voor vragen

Scroll naar boven
Begin gesprek
Meer weten? Vraag het mij!
Hallo. We helpen je graag verder via Whatsapp. We zijn ma t/m vrij bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Stel je vraag of deel je ervaring met ons.