Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

C95 - Cursus Lading Zekeren

Een nieuwe training in ons opleidingsprogramma is de training Lading Zekeren: een training die zowel theoretisch als praktisch gegeven kan worden, of in een combinatie van deze twee vormen.

Heeft de cursus Lading Zekeren wel nut?

Er is geen chauffeur die gaat rijden als hij/zij denkt dat de lading niet goed gezekerd is. Chauffeurs zijn in hun werk met grote regelmaat bezig met lading zekeren. De meeste chauffeurs zullen overtuigd zijn, dat als ze gaan rijden met de vrachtauto, hun lading goed vast staat. Toch zijn er jaarlijks vele ongevallen met vrachtauto’s; met als oorzaak een slecht - of onvoldoende vastgezette lading. De gevolgen hiervan zijn files, beschadigingen en economische schade. De training Lading Zekeren biedt de chauffeur de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en verantwoord de lading te kunnen vervoeren.

Hoe ziet de cursusdag Lading Zekeren eruit?

In de training Lading Zekeren van C95 richten we ons op het overbrengen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading en het kunnen toepassen van de regels.

In het theoretische gedeelte van deze training gaan we de verschillende soorten van lading zekeren bekijken; wat is het verschil tussen direct zekeren en neerbinden? Hoe kun je berekenen hoeveel spanbanden je moet gebruiken om te voorkomen dat de lading gaat schuiven? Welk verschil maakt het gebruik van goede antislipmatten bij het vast zetten van de lading? Hoe is de kennis binnen uw bedrijf over de regelgeving in Duitsland en België? Onze training Lading Zekeren gaat ook in op de wettelijke regelgeving binnen de EU.


Wij demonstreren het laden, stuwen en verankeren van verschillende soorten goederen in diverse typen vrachtwagens. De praktijktraining kan aangepast worden aan de situatie in uw eigen bedrijf: Hoe interessant is het, om te kijken hoe je jouw lading verstandiger zou kunnen zekeren? Uiteraard laten de chauffeurs zelf ook hun methoden zien.


Juist de combinatie van het theoretisch en praktische gedeelte, maakt dat deze training als interessant en afwisselend wordt ervaren: U mag erop rekenen dat uw chauffeurs aan het einde van de cursusdag weten of de lading die zij gewend zijn met uw vrachtauto’s te vervoeren, op een goede manier gezekerd is. Wellicht is er een chauffeur van u tot de conclusie gekomen dat de goederen die al die jaren met de vrachtauto vervoerd werden op de gebruikelijke manier niet helemaal veilig of optimaal vervoerd werden, maar gelukkig nog zonder schade bleven! Uw chauffeurs gaan met mooie inzichten naar huis over professioneel met het zekeren van de lading om te gaan.

Welke onderdelen bespreken wij in de cursus Lading Zekeren?

In de training Lading Zekeren komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Consequenties van het niet goed laden;
  • Verantwoordelijkheden van de partijen;
  • Krachten die spelen bij de het vervoeren van lading;
  • Methoden en principes van lading zekeren;
  • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal;
  • Gebruik van materiaal dat de zekering van lading ondersteunt; antislipmatten, hoekstukken;
  • Lading zekeren zonder de vervoerde goederen te beschadigen;
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden.

Kosten van de cursus Lading Zekeren

Aan de cursus lading zekeren mogen er op 1 instructeur maximaal 8 cursisten deelnemen. Dat is conform de eis vanuit het CCV met betrekking tot de richtlijnen voor het verzorgen van cursussen voor de code 95. Er kunnen wel meer cursisten deelnemen maar dat betekent dat er ook extra instructeurs moeten worden ingezet. Wij verzorgen deze cursus op locatie klant met ook de middelen van de klant. Hiervoor rekenen wij een vast tarief van €550,00 voor onze instructeur en €26,00 aan en afmeld kosten per persoon voor het registreren van de punten bij het CCV. Als reiskosten hanteren wij een tarief van €0,24 per km. voor onze docent.

Ook voor deze cursus van C95 geldt: De kortste weg naar Code95! Als gecertificeerd opleider verzorgen wij de bijschrijving van uw punten voor de Code95: deze cursus levert 7 punten op.

Offerte aanvragen Direct aanmelden

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | Website door Webba