Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

Cursus Veiligheidsadviseur ADR en RID (weg- en spoorvervoer)

De Europese vervoerswetgevingen ADR en RID schrijven voor dat elke onderneming, waarvan de bedrijvigheid het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg of spoor, of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat, een of meer veiligheidsadviseurs voor het vervoer van gevaarlijke goederen dient te benoemen. De veiligheidsadviseurs zijn ermee belast te helpen bij de preventie van de aan dit soort activiteiten verbonden gevaren voor de veiligheid van personen, bezittingen en het milieu.

Taken Veiligheidsadviseur ADR en RID

De taken van de veiligheidsadviseur zijn in het bijzonder. Nagaan of de voorschriften betreffende het vervoer van gevaarlijke stoffen worden nageleefd. De onderneming van advies dienen bij werkzaamheden die het vervoer van gevaarlijke goederen betreffen. Een voor de bedrijfsleiding of in voorkomend geval voor een plaatselijke overheid bestemd jaarverslag opstellen over de activiteiten van de onderneming met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke goederen.

Wie kan/mag de functie veiligheidsadviseur uitoefenen? 

De functie van veiligheidsadviseur mag door de bedrijfsleider, door een persoon die binnen de onderneming andere taken vervult, of door een persoon die niet tot de onderneming behoort worden uitgeoefend; op voorwaarde dat de betrokkene zijn taken als veiligheidsadviseur daadwerkelijk kan vervullen.

Invulling van de cursus Veiligheidsadviseur ADR en RID

De duur van de cursus veiligheidsadviseur ADR is 5 dagen, plus een examendag. De cursus wordt over 2 weken verdeeld met zo mogelijk aansluitend het examen. Het examen Veiligheidsadviseur wordt afgenomen door het CBR. Het initiële examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen en een casus met 10 meerkeuze vragen. De kandidaat is geslaagd bij een score van 21 van de 30 vragen goed en 7 van de 10 vragen van de casus goed.

De cursus veiligheidsadviseur is op locatie te geven. Minimum aantal deelnemers is 4 en maximaal 10. 

Cursus data ADR veiligheidsadviseur

Kosten Cursus Veiligheidsadviseur ADR en RID

De kosten voor deze cursus bedragen € 1250,00 Hier zijn inbegrepen: koffie + lunch een examen, boeken maar is exclusief 21% btw. Voor deze cursus is Commection SOOB gecertificeerd opleider. Het Certificaat Veiligheidsadviseur is 5 jaar geldig. In het laatste jaar van geldigheid  kan men een verlengingsexamen afleggen, dat bestaat uit 40 meerkeuze vragen. De eis hierbij is dat tenminste 28 antwoorden goed beantwoord dienen te zijn, om te slagen.

Commection kan nog meer voor u betekenen! 

TIP! ADR Bewustheidstraining voor uw medewerkers

De duur van deze training is een halve dag. Deze cursus is op locatie te organiseren met een maximaal aantal van 15 personen per instructeur. De kosten voor deze cursus bedragen € 350,00 (exclusief 21%btw).

AANBIEDING! Compleet cursus pakket - Code95 al voor €625,00

Wij bieden een volledig C95 pakket aan voor € 625,00 Het behalen van de 35 punten die u nodig heeft voor het  bijschrijven van code95 op uw rijbewijs wordt zo wel heel eenvoudig! Klik hier om de aanbieding te bekijken

Direct aanmelden Offerte aanvragen

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | Website door Webba