Pagina wordt geladen ...
A+ a-
06 27 13 85 80 info@c95.nl

VCA cursus - Beroepschauffeurs - Code95  

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is in eerste instantie ontstaan uit een behoefte van de Offshore industrie in Nederland om het aantal ongevallen terug te dringen en de externe veiligheid te vergroten. Tegenwoordig wordt deze kennis ook in andere sectoren gebruikt, onder meer in de civiele bouw, hoveniers, installateurs en tegenwoordig ook voor bijscholing van beroepschauffeurs, voor het verkrijgen van hun vakbekwaamheid ten behoeve van Code95.

VCA is niet bij wet verplicht

Hoewel VCA niet bij wet is verplicht, kan wel door opdrachtgevers worden geëist dat opdrachtnemers VCA-gecertificeerd zijn.

In tegenstelling tot wat velen denken, is de VCA geen middel om aan te tonen dat aan de ARBO-Wet wordt voldaan. Het is slechts een instrument om beter aan de wet te voldoen.

VCA-examens

Om je VCA certificaat te behalen, dien je een examen af te leggen. In deze examens wordt onderscheid gemaakt in

  • Basisveiligheid (Voor operationele medewerkers) en
  • Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA)

Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde toolboxmeetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden. De norm wordt in Nederland beheerd door het SSVV

Nieuwe data VCA cursussen

Verloop en duur van een VCA cursus

De cursussen VCA-Basis of VCA-Vol zijn beiden in 1 dag te volgen. Voorwaarde is wel dat men in de week voorafgaand aan de cursus dag aan thuisstudie heeft gedaan. De hoeveelheid stof die men anders te verwerken krijgt wordt vaak te veel bevonden. Aansluitend aan de cursusdag volgt er een examen. Dit examen kan op dezelfde locatie worden afgenomen, na afloop van een cursusdag. De tijd die u heeft om het examen te maken is voor VCA-B 60 minuten en voor VCA-Vol 105 minuten. Er mogen maximaal 25 cursisten in de ruimte zitten als het de bijscholing van beroepschauffeurs betreft.

Kosten van VCA cursus

Een eendaagse cursus VCA-basis en VCA-Vol kost €115,00. Deze is dan zonder examen. Indien u een VCA cursus wilt volgen met een VCA examen, dan bedragen de kosten voor deze cursus €199,00. De tweedaagse cursussen kosten €285,00. Deze VCA-cursussen zijn ook op zaterdag te volgen met aansluitend ook het examen op zaterdag. Voor een examen op zaterdag geldt een eenmalige toeslag van € 12,50 p.p.  

Prijzen zijn inclusief koffie, thee, lunch, huur locatie en examengelden, maar excl. 21% btw. Minimale deelname is 6 cursisten.

Grotere groepen? Neem contact op voor onze scherpste prijzen.

Offerte aanvragen Direct aanmelden

Heeft u vragen?

Heeft u vragen voor ons? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of bel of mail ons.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Interesse in een e-learning cursus op locatie?
Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bijscholing

Commection kijkt samen met u welke bijscholing nodig is.
Plan uw bijscholing direct in aan de hand van ons cursus aanbod.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

sitemap | contact | privacy | website hosting dotsolutions