Code95 Cursussen

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is in eerste instantie ontstaan uit een behoefte van de Offshore industrie in Nederland om het aantal ongevallen terug te dringen en de externe veiligheid te vergroten. Tegenwoordig wordt deze kennis ook in andere sectoren gebruikt, onder meer in de civiele bouw, hoveniers, installateurs en tegenwoordig ook voor bijscholing van beroepschauffeurs, voor het behouden van hun vakbekwaamheid ten behoeve van Code 95.

Opleidingsvarianten cursus VCA

Voor deze cursus kan worden gekozen uit twee opleidingsvarianten; klassikaal of via e-learning.

  • Wil je de cursus volgen op een voor jou prettig moment dan is e-learning de ideale variant. Het eerste deel (4 uur) volg je in je eigen tempo, voor het tweede deel van 3 uur kom je naar een cursuslocatie.
  • De klassikale variant is 8 uur op locatie.

Resultaat met certificaat

Aansluitend aan de cursusdag volgt, voor degene die dat wenst, een examen*. Dit examen kan ingepland worden vlakbij de woonplaats.

Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde toolboxmeetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.

*Het examen is niet verplicht. Voor de nascholing Code 95 volstaat alleen je aanwezigheid. Belangstelling voor een VCA VOL of Basis examen? Laat dit ons dan bij de aanmelding van de cursus(sen) weten.

Zie onze cursusagenda voor locaties en data

Cursuslocaties VCA

Deze cursus verzorgen wij op onze cursuslocaties in:

Deze cursus op eigen locatie laten verzorgen?

Subsidiemogelijkheden

Voor deze opleiding zijn SOOB-subsidie mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie.

Vakbekwaamheid Code 95

De 7 cursusuren van deze cursus tellen mee in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs.

Aantal deelnemers:

Aan de cursus VCA mogen 20 cursisten deelnemen.

Gebruik ons contactformulier voor vragen

Scroll naar boven
Begin gesprek
Meer weten? Vraag het mij!
Hallo. We helpen je graag verder via Whatsapp. We zijn ma t/m vrij bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Stel je vraag of deel je ervaring met ons.